ŽIVELI !!

Pomoć pri online kupovini:

013/33 18 52

Pomoć pri online kupovini:

013/33 18 52

Pravna lica - registrujte se upisivanjem PIB-a

ŽIVELI !!

Ove godine letnji bioskopi na otvorenom su HIT!
Mi malko stariji se sećamo takvih bioskopa.
Sedeli smo na krovu strinine šupe i gledali filmove za DŽ.
Muški uz flašu piva, a devojke sa sokićima.

Obrni, okreni leto bez piva ne ide. Pivo posle utakmice, pivo uz utakmicu. Pivo uz roštilj, pivo i pizza. Pivo posle napornog posla, pivo na plaži. Pivo sa momcima, pivo u fotelji. Lav, Jelen ili Zaječarsko, u pitanju su finese.

Da ne bude zabune, da je pivce rezervisano samo za muške, ali nekako ipak ga momci više konzumiraju.Iako su prvi profesionalni pivari bile žene, čak i na prvim reklamama za pivo su bile prikazane dame, bujnijih oblina. Šta više, proizvodnja piva je nekada smatrana izuzetno važnim i časnim poslom za žene, a u u Peruu su samo najlepše mogle biti izabrane za taj posao. U 19.veku su dojilje morale da piju dosta piva jer se verovalo kako je jako dobro za mleko. A u starom Vavilonu žene su čak i mogle biti kažnjene ako posluže loše pivo, eto ti sad.

Hajmo na još jednu letnju temu - putovanja. Ako putujete ovog leta, a volite pivo, verovatno ćete se naći u situaciji da nazdravite, pa evo par saveta. U Mađarskoj se ne kuca sa pivom. Samo se pogledate u oči i podignete čašu. U Češkoj pazite da ne ukrstite ruke. U Španiji je popularno trljanje dna čaše kružnim pokretima i lupanje čašom o sto. Nađete li se u Francuskoj u društvu dama, vodite računa da oni damama sipaju samo pola čaše, iako je retko u pitanju pivo.U Italiji vam se može desiti da vas pogledaju popreko ako uz obrok tražite pivo. Rusi ne odustaju od dugih i teatralnih zdravica, kao i u Moldaviji gde se zdravice drže pre svakog pića tokom obroka. Holandjani bučno eksiraju.U Švedskoj se peva dok se pije.Kod Kineza, koje god piće da je u pitanju, nazdravlja najstariji za stolom i diže čašu više od ostalih. Kod njihovih komšija Japanaca se smatra nepristojnim ako sami sebi sipate piće, a mnogi i okreću leđa društvu u znak poštovanja kad žele da popiju gutljaj pića. U Australiji budite spremni da u društvu "okrećete" ture, dok se svi ne izređate. U Peruu važi pravilo da celo društvo pije iz jedne čaše - hmmm...

Verujemo da znate da su Češka, Nemačka, Austrija zemlje sa najvećom potrošnjom piva po glavi stanovnika. Nismo našli podatak gde smo mi, ali u svakom slučaju da ima ljubitelja -ima. E pa upravo za njih ako vam zatreba neki štosan poklon za rodjendan imamo interesantne artikle na ovu "mušku" temu. Pogledajte ih sve >>ovde<<.

Za novosti znate i sami,
pratite nas na društvenim mrežama
Facebook ili Instagram

ŽIVELI :-)

Uživajte, a u avgustu se vidimo na Beerfestu !

Preporučeni artikli