Pomoć pri online kupovini:

013/33 18 52

Pomoć pri online kupovini:

013/33 18 52

Pravna lica - registrujte se upisivanjem PIB-a

ŽIVELI !!

Kada kažeš PIVO setiš se...
Tetkine gibanice, dekinih brkova od pene, onog leta kad je nadošao Dunav....

Kada kažeš PIVO pomisliš na ...
Pizzu, utakmicu, društvo iz kraja, kokice...

Kada kažeš PIVO poželiš...
da je već leto, da si na odmoru, da te nekako baš briga za sve...

Uskoro počinju projekcije u letnjim bioskopima ...
U moje vreme, u našem Pančevu mi smo gledali filmove za DŽ.
Sedeli smo na krovu strinine šupe, poneli bi jastučiće,
muški pivce, devojke Koktu ili pivo isto, što da ne ?

Obrni, okreni leto bez piva ne ide. Pivo posle utakmice, pivo uz utakmicu. Pivo uz roštilj, pivo posle roštilja. Pivo posle napornog posla, pivo na plaži. Pivo dok čekamo vesti iz porodilišta , pa pivo kad vesti stignu. Pivce kod kuće u fotelji, sa momcima u kafani, posle dobrog ručka. Ko ga voli, kažu da ništa ne prija i ne gasi žeđ po vrelom danu bolje od piva, pa da im verujemo. 

A tek vrste piva... auuuu... sa ovim ukusom, sa onim, sa malo alkohola, bez alkohola, bez glutena....samo još da naprave pivo bez piva :-)

Ne kažem da je pivce rezervisano samo za muške, ali nekako ipak ga momci više konzumiraju. Da li ste znali da su  prvi profesionalni pivari bile žene, čak i na prvim reklamama za pivo su bile prikazane dame, bujnijih oblina. Šta više, proizvodnja piva je nekada smatrana izuzetno važnim i časnim poslom za žene, a u u Peruu su samo najlepše mogle biti izabrane za taj posao. U 19.veku su dojilje morale da piju dosta piva jer se verovalo kako je jako dobro za mleko. A u starom Vavilonu žene su čak i mogle biti kažnjene ako posluže loše pivo, eto ti sad.

Hajmo na još jednu letnju temu - putovanja. Ako putujete ovog leta, a volite pivo, verovatno ćete se naći u situaciji da nazdravite, pa evo par saveta. U Mađarskoj se ne kuca sa pivom. Samo se pogledate u oči i podignete čašu. U Češkoj pazite da ne ukrstite ruke. U Španiji je popularno trljanje dna čaše kružnim pokretima i lupanje čašom o sto. Nađete li se u Francuskoj u društvu dama, vodite računa da oni damama sipaju samo pola čaše, iako je retko u pitanju pivo. U Italiji vam se može desiti da vas pogledaju popreko ako uz obrok tražite pivo. Rusi ne odustaju od dugih i teatralnih zdravica, kao i u Moldaviji gde se zdravice drže pre svakog pića tokom obroka. Holandjani bučno eksiraju. U Švedskoj se peva dok se pije. Kod Kineza, koje god piće da je u pitanju, nazdravlja najstariji za stolom i diže čašu više od ostalih. Kod njihovih komšija Japanaca se smatra nepristojnim ako sami sebi sipate piće, a mnogi i okreću leđa društvu u znak poštovanja kad žele da popiju gutljaj pića. U Australiji budite spremni da u društvu "okrećete" ture, dok se svi ne izređate. U Peruu važi pravilo da celo društvo pije iz jedne čaše - hmmm...

Verujemo da znate da je Nemačka broj 1.po proizvodnji piva, ali na drugom mestu je Španija, pa onda idu ostali.  Nismo ni mi za bacanje, kod nas se isto pravi dosta piva, i to sve više , čak ga dosta i izvozimo - pogodite gde najviše - u Bosnu ! 

Dosta statistike, , u Viteru,  ovog leta 22 nova artikla na temu piva . Ako vam zatreba neki štosan poklon za rodjendan imamo svakakve ideje za vas na ovu "mušku" temu. Pogledajte ih sve >>ovde<<.

Za novosti znate i sami,
pratite nas na  Instagramu

ili se prijavite za newsletter 

ŽIVELI :-)

Uživajte, a u avgustu se vidimo na Beerfestu !

Preporučeni artikli