fleke i flekice

Pomoć pri online kupovini:

013/33 18 52

Pomoć pri online kupovini:

013/33 18 52

Pravna lica - registrujte se upisivanjem PIB-a

Fleke i Flekice

Inspiracija za ovaj tekst je došla kao spoj proleća i flekica. Flekice su ove naše slatke kasice sa slike. A znamo i jednog pravog kucu sa tim imenom.

Šta vi mislite o flekama i flekicama? U proleće svi zdušno prilegnemo na  besomučno spremanje i čišćenje kuća. Ko nije preturio celu kuću u proleće, ne zaslužuje ni da dočeka leto , pitajte vaše bake. I to ne samo u našoj kulturi, prolećno spremanje je nezaobilazno u mnogim delovima sveta. Dok zdušno ribamo, tresemo, provetravamo, glancamo mi u stvari pravimo generalku i svoje duše. Kad tome pridodamo i neki prolećni detoks  povrćnim sokovima i čorbicama bićemo ko nove.

Ipak koliko god ribali i trljali neke fleke se ne mogu skinuti. Kako one na tepihu , tako i one na srcu. I šta nam je činiti?
Davno sam čula da u svakoj situaciji u životu uvek imamo samo TRI izbora. Možemo nešto da prihvatimo, zamenimo ili odložimo. Najčešće nam je najteže da prihvatimo. Potom  još sledeće dve opcije. Ne mislim u ovom slučaju da zamenite tepih ili srce. Milslim na potrebu da to rešimo, kao kad imate potrebu da pojedete sladoled, pa umesto toga popijete voćni smoothy. Zamenimo način koji nam je prihvatljiv da rešimo problem. I na kraju u većini slučajeva možemo da odložimo, e tek to dobro radi. Kao što su naše bake govorile, svaku muku treba prespavati. Kad odložimo često i ne bude više tako važno ili tako snažno,  kao što nam se činilo u prvom trenutku.

A i šta fali flekama?? Eto ove kuce su baš slatke sa flekicama. Fleke mogu biti i lepo sećanje. Uspomena na neku prolivenu kafu, na sok sočne breskve koji je osatvio sladak trag slivajući se niz lakat, ili nespretno skinut džem iz krofne. Fleka na košulji je poput ožiljka na koži. Možete se nervirati ili ga zavoleti. No to je neka druga tema.

Mi smo kao deca obožavali flekice za supu, više od nemogućih za jesti rezanaca. Da ne zaboravim i  flekice sa kupusom. Mi odavde iz Banata, nekako uvek stignemo do bogate trpeze u svakom tekstu :-)

Verujem da smo vas bar malo zagolicali temom kao i mirisima detinjstva iz bakine vangle.

Do sledećeg teksta
uživajte u flekama i flekicama...
Posmatrajte ih kao oblake... dajte im novo značenje.

A naše flekice... pa one su u odeljku sa kasicama...
ili samo jednostavno kliknite ovde >>FLEKICA<<

Lako nas pronađite na  Instagramu ili Facebooku