Harmonija boja

Pomoć pri online kupovini:

013/33 18 52

Pomoć pri online kupovini:

013/33 18 52

Pravna lica - registrujte se upisivanjem PIB-a

Harmonija boja


Na šta pomislite kad čujete reč harmonija...harmonija boja, harmonija ukusa, harmonija emocija...?
Baš sam ovih dana razmisljala o toj temi. Mnogim ljudima je teško da se odluče za jednu boju, za jedan omiljen ukus sladoleda, za jedan grad na svetu, za jednu knjigu... Pa što ne bi moglo od svega po malo, onoliko koliko vam odgovara. I eto harmonije.

Ipak, da bi bilo interesantinije, evo šta stručnjaci kažu za osobe koje najčešće biraju neku od sledećih boja.Pa, da počenemo.

Ako vam je jedna od omiljenih boja ŽUTA, verovatno ste pričljivi optimista. Uživate u društvu, zabavi i bezbrižnom čavrljanju. Žutu obično biraju praktične i ambiciozne osobe koje vole da budu lideri, primećeni i poštovani.

Odmah do žute, tu je NARANDŽASTA. Boja energičnih i spontanih entuzijasta. Se prepoznajete? Volite slobodu, avanturu i dinamiku. Omiljeni ste u društvu, izuzetno ste ekstrovertni, teško podnosite samoću.

CRVENA - ako često birate ovu boju, definitivno niste stidljiva osoba jer crvena je boja primećenosti. Zatim to je i boja teatralnosti, strasti i seksipila. Kažu da ljudi koji vole crveno vole takmičenja, ali samo kad pobedjuju :-) Volite život i ne bojite se novog. Svaki dan koristite kao priliku da pokažete svetu svoje kvalitete.

Senzibilne, emotivne i produhovljene osobe sklone maštanju i romantici se odlučuju najčešće za LJUBIČASTU. Njima su kreativnost i ideali visoko na lestvici prioriteta, kao i pomaganje zajednici i emocionalna ispunjenost.

Da li ste znali da je PLAVA najomiljenija boja na svetu? Biraju je osobe sklone tradiciji, promišljene, suzdržane i smirene. Ako je i vama ovo omiljena boja sigurno ste iskrena i pouzdana osoba. Ne volite da se ističete , ali volite da budete okruženi pozitivnim ljudima i da uživate u njihovom društvu.

ZELENO volim te ZELENO. Nije čudno da ove osobe obožavaju prirodu. Miroljubivost, odanost i pouzdanost su vaše najjače osobine. Osećate duboku potrebu da volite i budete voljeni. Negujete dobre odnose sa bližnjima i često veoma uživate u onome što radite.

BRAON kao čokolada, ili kao kafa. Bilo koju nijansu ovih zemljanih tonova da birate za omiljenu znači da ste osoba koja voli porodičan život, miran dom i smirenost. Krasi vas inteligentna duhovitost i gostoljubivost. U poslu ste pak promišljeni i izdržljivi kao i veoma veoma pouzdani.

CRNA, mnogo jaka boja. Ko se odlučuje najčešće za ovu boju - ne boji se reakcija okoline. Ako ste vi od tih, zanči da ste samosvesna i snažna osoba. Spolja često delujete veoma ozbiljno i suzdržano, ali vaša unutrašnjost zapravo krije uzburkane misli i osećaje.

I stigosmo do BELE. Ne čudi vas ako vam kažemo da je to boja prefeksionista. Bela je najlepša u svojoj čistoti, kad je snežno bela, bez primesa drugih boja. Tako i osobe koje biraju belu prepoznaju kroz život savršenost i nevinost koju cene više od svega, a i biraju za sebe najbolje.

Volite li Balaševića...a ovu pesmu?
Poslušajte... emocija radi... "Portret života mog"

"Prave si boje dodala na taj portret života mog
Talase plave, nijansu lave, vrtloge zelenog
I lila, tamnu, čeznjivu
I boju breskve, nežnu i sramežljivu
Setno sivu, nepogrešivu
Roze nađoh međ starim pismima
Modru vrpcu nad teškim mislima
Ukrah riđu iz pera drozdova
Laki purpur iz prvih grozdova
Uzeh oker sa sveće svečarske
Drap sa svilene mašne bećarske
Mrku s tambure tužnih tonov
A cinober sa nosa klovnova
Prave si boje dodala na taj portret života mog
Talase plave, nijansu lave, vrtloge zelenog
A crnu nisi štedela
Ali bez nje bi bela još izbledela
Bez crne bela ne bi vredela..."

Osatavljamo vas da mućkate boje za samo vašu harmoničnu kombinaciju  ovog leta .

Uživajte ♥♥

P.S. Boje ovih divnih mašnica potražite stranici našeg sajta "Mašne i trake"

Preporučeni artikli