Pomoć pri online kupovini:

013/33 18 52

Pomoć pri online kupovini:

013/33 18 52

Pravna lica - registrujte se upisivanjem PIB-a

Medeni mesec

Venčanje, svadba...medeni mesec. Kao 1,2,3...i hop uskočili ste u bračne vode.

Medeni mesec, verujemo znate, se tako zove jer je to prvi mesec u braku, dok je sve baš kako mu ime kaže medeno. Naziv je smislio Volter još u 17.veku, a drugi mesec je nazavao pelinov, ali nećemo sad o tome. Druga priča kaže da se još u Vavilonu verovalo da med stimuliše plodnost, pa su tokom tih prvih mesec dana mladenci pili dosta medovine i jeli kolače sa medom.
Danas je to metafora za putovanje na koje mladenci odlaze odmah posle venčanja, da se odmore od cele gungule i da dame uživaju u prvim danima kada se gospodjama mogu nazvati.

Šta jedino ne smete da zaboravite kad krenete na medeni mesec?  - Pa bračnog druga. Pasoš možete, pročitajte šta se desilo Luki i Jeleni.

Nisu sva venčanja u septrembru ili maju, neka su i zimi i po snegu i po kiši. I tako je jedan par krenuo na svadbeno putovanje, u februaru, avionom, do jednog evrpskog grada. Želeli su da odu u neke toplije krajeve, ali za takav put je trebalo odvojiti više novca, pa su to ostavili za neku dolazeću godišnjicu. Mladoženja je predlagao da pozajme malo novca i da ipak odu, ali je mlada bila glas razuma i predložila da, pošto će im godišnjica braka biti u uvek februaru, biće prilike i za takvo putovanje.
I tako je naš par krenuo na put. Stigli su na aerodrom, stali u red da predaju prtljag i šta?  Luka je greškom poneo svoj stari pasoš. Pogađate, na pomolu je bila prva bračna svadja, ni 24 sata nakon venčanja. Ali, optimista po rodjenju samo se okrenuo prema Jeleni i sigurnim baritonom rekao "Čekaj me, vraćam se". Ni dan danas nije jasno ni njemu, ni njoj kako je taksijem dok je ledena kiša zalivala beogradske ulice, stigao kući, uzeo pasoš i vratio se na aerodrom. Ipak, ista ta ledena kiša je dovela do toga da je avion kasnio sa poletanjem i da su morali da ga odmrzavaju. On se vratio, kao što je i rekao, a ona je čekala, kao što mu je obećala.
Danas, nekoliko decenija posle tog dogadjaja, slatko se smeju i prepričavaju ga, ona sva ponosna što se tad nije okrenula i otišla, on još ponosniji jer se prvog dana u braku pokazao kao pravi vitez koji preuzima stvar u svoje ruke i rešava problem, kako bi odabranu princezu spasao i odveo na taj dugo željeni "honey moon". Uštedeli su za tropski honey moon i ove godine kreću u toplije krajeve, ni manje ni više nego na Hawaje, da tamo proslave 25 god braka.

Verujemo da su Hawaii jedna od najpoželjnijih destinacija za odlazak na medeni mesec, ili za neku jubilarnu godišnjicu.Tako dok počinjete da štedite parice u Honey Moon kasici, delimo sa vama recept za Hawaiiski Honey Moon kolač. Uživajte, ugrejaće vas jedno zimsko popodne, a kuća će vam mirisati... pa medeno kako drugačije.

Zagrejte rernu na 180°C. Podmažite i pobrašnite pleh za pečenje 30x20cm. Izmiksirajte 500gr ananasa i 300gr pomorandži.
Pomešajte sastojke da dobijete lepu patišpanj smesu: 300gr brašna, 150gr šećera, prašak za pecivo, 1/2 kašičice soli, 1/2 šoljice ulja, 100gr otopljenog putera, vanil šećer i 3 jaja. U to dodajte i polovinu izmiksiranog voća, 1 šolju kokosovog brašna. Promešati da se dobro sjedini, sipati u pleh i peći 25-30min. Ostaviti da se skroz ohladi.
Kremasto umutiti 50gr krem sira, preostalo voće i 1/4 šolje kokosovog brašna.U tu mešavinu umešati kesicu želea za glazuru spremljenu po receptu.Premazati kolač i staviti da se ohladi.

Tanananaaa... prijatno i happy honey moon uz ovaj lep kolač.

Za honey moon kasicu kliknite >>OVDE<<