Novogodišnja želja

Pomoć pri online kupovini:

013/33 18 52

Pomoć pri online kupovini:

013/33 18 52

Pravna lica - registrujte se upisivanjem PIB-a

Novogodišnja želja

Novogodišnja želja - neka bude jedna ove godine, velika za vas. Nebitno šta drugi misle, nebitno da je ikom kažete, samo snažno poželite i da vidite šta će se dogoditi.

Novogodišnje želje nisu rezervisane samo za najmlađe. Imate pravo da želite. Znam ljude koji su snažno želeli stvari koje su delovale nemoguće. Hajde, priznajte, setite se, sigurno ste nekad zamislili neku baš baš važnu želju i bacili novčić preko glave.

Kako sve možete poželeti želju?  Dobro, da, zatvorite oči i zamislite. Ja sam kao klinka čak čvrsto stezala kapke, kao da želja može da pobegne.
Najpoznatiji način je onaj da želju zamislite tačno u ponoć kad se bukvalno sklope kazaljke. I znate da je poželjno nositi crveni veš najluđe noći, da malo pogurate tu želju sa srećom u Novu godinu.
Malo ekstravagantniji način je pepeo u šampanjcu. Ste čuli za to - kažu stopostotno ispunjenje zagarantovano?
Dok sat udara ponoć, svoju želju treba napisati na komad papira, zapaliti ga na plamenu sveće, pomešati pepeo u čaši šampanjca i popiti ga pre nego što sat otkuca 12 puta. Zahteva malo vežbe i veštine.

Skoro sam čula za ritual "12 želja".Odmah nakon ponoći počnite da pišete želje, 12 želja na 12 zasebnih papirića. Smotajte papiriće i stavite ih pod jastuk. Sledeće jutro, bez da virite, izvucite jedan papirić i ta želja će se ostvariti. Navodno ima jedan trik, osim onog da ne smete napisati 12 istih želja. Trik je da odete u krevet pre 3 sata ujutro, jer nakon 3 čarolija noći prestaje. E pa drage Pepeljuge, ako vam je ovaj način interesantan, znate šta vam je činiti.

Slatki su i oni običaji sa voćkicama. Sigurno ih ima dosta i u različitim zemljama. Od onog nama dostupnog možete probati da kad sat započne da otkucava ponoć, sa svakim otkucajem pojedete jedno zrno grožđa. Ako uspete želja će se ostvariti.
Pomorandže rade, provereno, nekoliko puta. Običaj naime kaže da ako niste u vezi, a želite to, prošetajte do reke 31.decembra i ponesite pomorandžu. Zamislite želju u vezi sa partnerom i bacite je u reku.
I još samo da vam ispirčamo o običaju "8 pomorandži".Veruje se da ovo solarno voće oličava energiju prosperiteta i životnu radost, a broj „8“ simbolizuje blagostanje. Ulazeći u kuću 1.januara bacite ih na pod – tako da se razvaljaju po svim sobama osim kupatila i toaleta. Ovaj  običaj je po Feng Shuiu.

Sa šampanjcem ili bez, možete je zaista zapisati, onu jednu ili svih12, kako odaberete. Na neki papirić,na zadnju stranu sveske, na salvetu, sebi u čestitku ... kažu da želja kad se zapiše dobija na snazi i pre se ostvari. Pitajte decu ako ne verujete, napišu pismo Deda Mrazu i uglavnom se želja ostvari. Šala, naravno...a možda i ne baš, jer u svakoj šali ima i malo šale.

Evo mi ćemo da vam poželimo da vam neki od ovih načina pomognu i da vam se želja ostvari :-)

Ako vam je ova priča bila zanimljiva možete nas pratiti na Instagramu ili Facebooku.

Do neke nove priče, pozdravljamo vas uz

Najlepše želje .

Preporučeni artikli