Pomoć pri online kupovini:

013/33 18 52

Pomoć pri online kupovini:

013/33 18 52

Pravna lica - registrujte se upisivanjem PIB-a

Snežni vremepolov

Čega se prisetite kad obrnete snežnu kuglu?
Detinjstva, prvog snega, Nove godine,
mandarina... Uspomene... šta bi mi bez njih :-)

Se i vama dešava da vas najjednostavnije dnevne aktivnosti asociraju na neke drage ljude i situacije? Meni ne prodje dan da se ne prošetam kroz divno prošlo vreme.
Već ujutro dok doručkujem setim se svoje drugarice koja me je naučila da pravim sendvič cheese cake. Na prepečen krckav hleb namažem sir i odozgo tanak sloj džema. I tako dok žvaćkam i srkućem toplu kaficu prelistavam po sećanju sve zajedničke trenutke. Potom se spremam za posao, šminkam se,  te svako jutro pomislim na svoju kumicu koja me je naučila jedan trik kod šminkanja. Znam da je ona spavalica i da tad sigurno lebdi udobno kroz carstvo snova, tako da sigurno ne štuca. Fun fact - ste znali da ne možemo da štucamo u snu?
Hajmo sad malo dalje u prošlost. Se sećate serije "Sandokan", hehehehe... e pa verovatno se prikazivala subotom ili nedljom, ne sećam se, ali se sećam da mi je uvek izmedju crtanog u 7.15 i serije u 8h mama sušila kosu. I jednog takvog dana sam morala da prekinem gledanje serije zbog zemljotresa. Jako su mi se zamerili.
I baš negde u to vreme, imala sam nekih 5 godina, učila sam da kuvam tursku kafu. Sad je retko pijem, ali svaki put kad mi neko skuva i kad osetim taj miris setim se neopisivog ponosa kad su nam došli gosti i kad je mama rekla da im ja skuvam kafu. Mislim da sam istog trenutka porasla bar 5cm.
I ovako bih mogla do sutra... ali ipak najviše uspomena imam na božiće, porodična okupljanja, otvaranje poklona, trpeze, medenjake. Deda Mrazu kom smo ostavljali čašu mleka uz keksiće i šargarepu za irvase. I tako čim počnu novogodišnji ukrasi da se promaljaju iz naših kutija, sećanja naviru. Kad sam ja bila mala, pa malo veća, kad je moja sestra bila mala, pa onda moja deca, pa sestrina deca...
Snežna kugla je kao vremeplov koji nas pošalje tamo gde nam je bilo najlepše.
Zato ih toliko i volimo.
Čist izvor radosti...spokoja ...dok gledate u pahuljice koje se lagano sležu na dno, kako biste ih samo trenutak nakon toga ponovo protresli.
I tako iznova i iznova....
Putovanje kroz sećanja... od svilenih bombona...do prve Nove godine sa dečkom.
Pozivamo vas da odaberete jednu koja vam se najviše dopada i prepustite se ...muć,muć,muć.
Uz toplu čokoladu ili kesten pire sa šlagom.

Uživajte ♥

Veliki izbor kod nas na sajtu  VODENE KUGLE 

Ako vam se dopao tekst zapratite nas na Facebooku i Instagramu

Preporučeni artikli