Pomoć pri online kupovini:

013/33 18 52

Pomoć pri online kupovini:

013/33 18 52

Pravna lica - registrujte se upisivanjem PIB-a

Ugledajmo se na sove


Da li su sove za vas fascinante i misteriozne ili slatke mudrice? Danas  malo o sovama.Verujemo da ste dosta toga znali, a neke interesantnosti vas moždaiznenade.

Ne znam za vas, ali kad god se pomenu sove, setim se da sove imaju asimetrične uši i zato bolje čuju. To mi naravno nije bilo utešno u periodu puberteta kada smo se svi nervirali oko asimetričnosti delova lica. Mi se tad nismo toliko slikale kao današnje devojčice, ali i nama je levi ili desni profil bio lepši. A sad zamilslite još i to da imamo kao sove po tri kapka. Pa kad počne šminkanje nikad kraja. Sreća da sove nemaju taj problem.
Sove su lepe su i važne same po sebi, jer za razliku od većine ptica, ženske sove su veće i imaju šarenije perje od mužjaka.Baš ih briga za šminku.
Potom, nisu sve sove noćne ptice.Tako da mogu da izostave i spremanje za večernji izlazak.

A sad jedno pitanje za vas!
Da li ste znali gde sove idu na zimovanje? Pa u zimovalište, naravno. Postoji jedno veliko i kod nas. Naime u našoj Kikindi se nalazi najveće zimovalište sova ušara, kažu da tu zimuje preko 700 ovih sovica, što je verovali ili ne svetski rekord. Bravo za Kikindu, ako vas put nanese tamo, obavezno mahnite dragim sovicama.

Ukoliko volite sove i imate neku figuricu u kući, evo čemu vas ona može naučiti. Može vam biti saveznik pri donošenju teških odluka!  Kako?  Sove nas upućuju da se okrenemo intuiciji i onom mudrijem delu naše ličnosti. Često to zaboravljamo i pokušavamo da donesemo odluke na čisto racionalnom nivou. 

Ako se pak zanimate za feng shui, onda znate da sova donosi sreću, bogatstvo, zdravlje i ljubav. Predstavlja zaštitu protiv zlih duhova i zdravstvenih problema. Sove mogu biti smeštene u bilo koje područje kuće. Za veću stabilnost i pozitivnu energiju u kući, povoljno mjesto za postavljanje sove je sredina kuće, jer bi se tako poboljšala ravnoteža u svakom području.

Možda ste do sada oklevali da nekom poklonite sovu, sada znate da bi to mogao biti zaista dobar izbor.

Kod nas možete pronaći neke sitnice, a kad dodje Nova godina, Sove stave zimske kapice i nasele naše police, pa tako i Viter postane jedan mali zimovnik za ove divne mudre ptičice.

Na slici su ove dve sove u paru, sove su odani supružnici i medju njima vlada veliko poverenje,  eto još jedne simbolike ♥♥ Udvaranje počinje tako što mužjak sove guguta i izvodi aeronautičke vratolomije u pokušaju na natera ženku da mu posveti malo pažnje. Kada to učini, udvaranje brzo napreduje i ubrzo se useljavaju zajedno. 

Idealan poklon mladom paru - sovice :-)

Preporučeni artikli