Pomoć pri online kupovini:

013/33 18 52

Pomoć pri online kupovini:

013/33 18 52

Pravna lica - registrujte se upisivanjem PIB-a

Zamahni 9 puta u sekundi

Ko o čemu ? ...ovi Viterovci o leptirićima.

Pa nismo mi onako izabrali leptira za naš logo :-)

Dakle, još jedna priča o leptirićima, malo drugačija ovaj put.

Na šta prvo pomislite kad vidite leptira?

Dok još i ne stignete da pomislite već vam pogled prati njegov let. E to je leptirova najveća moć. Beli, crni, ili plavi - gde god da se pojavi svojim neodoljivim lepršanjem privlači poglede. Deluje kao da leti bez i malo napora, truda...kao da ta krila pokreće vetar. Ali nije, dnevni leptiri zamahnu krilima 9 puta u sekundi. Ste probali bilo šta da uradite 9 puta u sekundi ?! 

I tako kao i leptiri mi mašemo svim i svačim veoma frekventno kako bi sve oko nas izgledalo da ide lagano. Ste se sretali sa takvim situacijama? Znate ono, lako je vama itd. a vi mašete li mašete. Pa još i uz vetar. Ponekad, priznaćete, imate utisak da ste poput noćnog leptira koji zamahne krilima i do 60 puta u sekundi!!

Sad ako bi se bavili malo fizikom mogli bi i da izračunamo koliko brzo lete leptiri. Naučnici su to uradili za nas, tako nalazimo da leptiri lete i do 6 metara u sekundi, ali zato neke leptirice mogu leteti i do 11 metara u sekundi. Bez uvrede momci, ali ovo nekako zvuči poznato. Ženama je brzina vrlina, bar u obavljanju svakodnevnih poslova. Ali svet ne bi bio isto mesto bez muških, tako je i kod nas u firmi. Imamo balans, letimo uz vetar i niz vetar, dočekujemo vas sa osmehom, trudimo se da sve deluje lagano i da vama kao našim kupcima samo ostaje da nas pratite pogledom i ubirate deo koji će i vama lično doneti zadovoljstvo ili nove zainteresovane mušterije.

Za sve vas koji kroz život idete kao da niste teži od dve ružine latice, a svakodnevno prolećete kroz razne struje vetrova, delimo jednu priču o leptiru:

"Čovek je sedeo i gledao kako se leptir muči da se izvuče iz čaure. Da bi mu pomogao zarezao mu je čauru. Leptir je sa lakoćom izašao, ali bio je tako slab i smežuran, da ceo svoj život nije uspeo da poleti. Iz najboljih namera čovek nije razumeo da su poteškoće kroz koje leptir prolazi izlazeći iz čaure deo puta njegovog razvoja. Ponekad su upravo poteškoće potreba u našem životu.

Zato kada sledeći put naidjete na poteškoće znajte da je to deo razvojnog puta i da je njihova svrha ta da nas upravo osnaže i nauče nečem važnom. Isto tako kada budete želeli nekome da pomognete, ponudite mu udicu umesto ribe, jer najveće bogatstvo koje možemo da ponudimo nekome jeste da mu otkrijemo njegovo sopstveno. Kako je govorio poznati psihoterapeut M.Erikson "Svaka osoba u sebi poseduje sve resurse koji su joj potrebni da napravi promenu. Ono što mi možemo da uradimo jeste samo da ih podstaknemo da pronadju sopstvene izvore u sebi i da ih podržimo na njihovom putu ka rastu i napretku".

Data su vam krila, mašite njima dragi ljudi.

Ako vam se dopao tekst zapratite nas na Facebooku i Instagramu